Печат

Лазерно гравиране
 

laser-engravingКакво е лазерно гравиране?

Лазерното гравиране е метод за персонализиране на различни видове сувенири и рекламни материали. Процесът на гравиране представлява прогаряне на най-горния слой (пласт) на материалa, който се гравира във формата на надпис или лого, което желаете да изобразите.

Приложение на лазерното гравиране?
Лазерното гравиране е подходящо за брандиране на продукти, които са изработени от метал, дърво, кожа, стъкло и някои видове керамика.

Предимства на лазерното гравиране?

Лазерното гравиране е много подходящо за персонализиране както на единични бройки, така и на големи тиражи. Едно от най-големите предимства на лазерното гравиране е, че гравюрата остава вечна и не се изтрива с времето, както се случва при други видове печат.

 

Тампонен печат
 

tampon-printigКакво е тампонен печат?

Вид цветен печат, който служи за брандиране предимно на рекламни материали. Печатът се осъществява чрез предварително намастилен тампон, откъдето идва и името му. Тампонът се удря върху рекламния сувенир и оставя цветен отпечатък върху него. Тампонният печат може да бъде от 1 до 6 цвята, в зависимост от изображението, което се отпечатва и повърхността, върху която се печата.

Приложение на тампонния печат?
Тампонният печат е подходящ предимно за брандиране на пластмасови изделия в големи тиражи, като химикалки, запалки, фирмени баджове, пластмасови поставки и други.  Но също така може да се използва и за печат върху метални и други видове артикули.

Предимства на тампонния печат?

Най-голямото предимство на тампонния печат е ниската цена за големи тиражи рекламни материали. Този вид печат не се препоръчва за отпечатване на единични бройки.
 

Ситопечат
 

screen-printingКакво е ситопечат?

Технологията наподобява офсетовия печат, тъй като изображението се изгражда от множество точки, в които или има, или няма изображение, но се различава по вида на използвания междинен преносител — вместо печатна форма или плака тук се използва шаблон, изработен от дребноструктурно сито. Формирането на изображението в ситото става с фотографски процес (контактно експониране), при който част от дупките се запушват, а другите остават отпушени. През отпушените дупки преминава мастило, докато през запушените не преминава. Тази технология е приложима върху доста материали и се използва при рекламните сувенири и в индустриалното производство.

Приложение на ситопечата?
Ситопечатът е подходящ за брандиране на широка гама от рекламни артикули. Някои от тях са: текстилни материали (тениски, шапки, чанти и други), хартиени изделия (бележници, хатиени пликове и други), полиестерни и найлонови изделия (връзки за бадж, чадъри, дъждобрани и други). Печатът може да се приложи от 1 до 6 цвята, в зависимост от отпечатваното изображение.

Предимства на ситопечата?

Ситопечатът може да се използва за печат върху много различни материли, което го прави много достъпен. Полученото изображение е с високо качество, устойчиво на времето и не променя вида си при многократно използване.
 

Директен печат
 

uv-printingКакво е директен печат?

Директен печат, или още познат като дигитален печат, е сравнително нова технология. Тя се базира на принципа на мастиленоструйните принтери.

Приложение на директния печат?
Технологията позволя отпечатване върху почти всякакъв тип материали и плоскости.

Предимства на директния печат?

Една от неговите силни страни е липсата на ограничение по отношение на цветовете, които ще бъдат изобразени върху вашите рекламни артикули. Отпечатъкът е пълноцветен, а използваните мастила имат добра покривност. Качеството на UV печат е гарантирано чрез високата разделителна способност на печатащата глава. Отпечатаните цветове се открояват с добра наситеност и висока плътност на печат. Също така UV печатът е подходящ за брандиране както на малки количества от конкретен артикул, така и за големи тиражи.Топъл печат

 

gold-printingКакво е топъл печат?

Топлият печат, или още познат като Преге, е технология използваща специално направено метално клише, с което посредством силен натиск и нагряване се постига релефен ефект върху самия материал – най-често кожени и хартиени изделия.

Приложение на топлия печат?
Топлият печат се ползва най-често за материали от кожа или хартия.

Предимства на топлия печат?

Предимствата на топлия печат се изразяват в крайния резултат на рекламния артикул. Печатът стои релефен и придава изискан ефект върху визитки, тефтери, портфейли и други. Преди удара с загрятото клише може да се добави тънък лист от златно или сребърно фолио, за да се получи златен или сребърен ефект на печата, познати още като голд печат и силвър печат. На някои материали прегето може да се удря двустранно и по този начин може да се получи ефект на изпъкнало или вдлъбнато лого.